a

Tips til deg som skal selge bolig

Når man skal selge en bolig er det viktig at man legger litt innsats i å få boligen til å framstå så attraktiv som mulig. Vi har laget en liste til deg over tips som kan være smarte å gjøre for å få mest mulig for boligen ved salg:

  1. Rydd, rydd og rydd. Det er viktig å få fram romfølelsen så vær kritisk og fjern unødvendige møbler for å få mer romfølelse. Ta ned familiebilder og andre personlige eiendeler. Dette er svært viktig på badet spesielt at særlig tannbørste og såper i dusjen, samt søplebøtter og toalettkosten er fjernet før bildetagning.
  2. Vask hver krik og krok. En skikkelig rundvask er superviktig. Særlig viktig er det at dusjkabinettet ser skinnende rent ut. Og ikke glem inni skaper på kjøkkenet. På visning er det ikke unaturlig at det åpnes både skuffer og skap.
  3. Mal over vegger som har mange stygge merker eller hvor fargen er helt utdatert. Det rosa barnerommet viser kanskje ikke soverommet fra sin beste side? Tapeten fra 80 tallet kan kanskje også være moden for et malingstrøk? Se over boligen med et kritisk blikk – et malingstrøk kan utgjøre veldig stor forskjell på uttrykket boligen gir.
  4. Reparer og gjør ferdig småprosjekter som skulle vært gjort for lenge siden. Monter listene du aldri har gjort ferdig, bruk akryl til å fikse spikerhull, sjekk dørhåndtak og lyspærer. Det er viktig at boligen ikke framstår ufiks og sjabby.
  5. Style boligen din – så den fremstår så flott som mulig. Du må skape en følelse av at dette er drømmehjemmet, så her må du legge ned skikkelig innsats! Djevelen ligger i detaljene er det noe som heter, og det er så utrolig riktig i forhold til det å selge en bolig. Under finner du en listen over hva ville gjort, og den er ganske omfattende. Men det er her vi kommer inn i bildet – for vi hjelper deg mer enn gjerne med alt fra veiledning hvor vi går gjennom din bolig og du får disse tipsene tilpasset akkurat deg, eller vi kan hjelpe med å delstyle hvor vi bruker møblene dine og supplerer med noe av vårt. Setter inne planter, puter og tidsriktig dekor. Eller vi kan ta ansvar for hele stylingbiten – hvor vi fullstyler boligen med alt av møbler og dekor. Selvfølgelig tilpasset målgruppen og boligens potensiale.

Gjør det selv stylingtips fra House of Mago:

Stuen

Fjern overflødige møbler for å skape god romfølelse og prøv å tenke en rød tråd i treverk og farger i møblene som står igjen. Sett inn en stor plante og fjern de som er visne, og sett like potter sammen i to eller tre grupper enten i vinduskarmen eller i hyller. Fjern familiebilder fra veggene og sett noen lekre puter med dunfyll i sofen. Og dette er viktig – det må være dunfyll i sofaputene. Slik at de kan gis en «dytt» ned på midten. Det ser sååå mye finere ut enn med de stive fiberputene som pynteputer gjerne selges med 😊 Legg gjerne et pent pledd også i sofaen. En plante eller blomster på stuebordet gjør seg alltid, eller strå i en fin vase. Bruk stearinlys og lykter, det gir veldig fin stemning. Og husk tepper! Et stort ensfarget teppe under sofagruppen skaper ro og lunhet i stua, og gjerne også under spisestuen. Heng opp noen rolige, ensfargede gardiner – og unngå for sterke farger på disse. De skal skape lunhet, ikke ta all oppmerksomhet på bildene.

h
Kjøkkenet:

Fjern nesten alt på kjøkkenbenken og oppe på skapene. Vekk med mikroovn og alle mulige kjøkkenmaskiner. Lag et par fine stilleben med noen potteplanter med urter, krydder, fjøler eller lignende, slik at det ser rent og strøkent og innbydende ut på kjøkkenbenken. En fjøl med grønnsaker eller en skål/fat med frukt er fint.  Og husk å vaske grundig slik at det ikke er fingermerker på dører eller brødsmuler i bestikk skuffen. Dekk gjerne til på kjøkkenbordet hvis du har kjøkkenbord.

h
Soverom:

Re opp sengen med en stort innbydende sengeteppe som dekker sengen. Kjøp gjerne hotellputer og sett hodeputer med nyvasket eller nytt sengetøy opp inntil hotellputene og legg en matchende dyne tvers over sengen før du legger sengeteppet over resten av sengen. Da får du en hotell look som vil gi veldig gode følelser på soverommet. Nattbord og nattbordslamper er viktig, og husk å bruke like pærer i nattbordlampene slik at lyset blir likt når fotografen tar bilder

h
Bad:

Gnikk og gnu så det er skinnende rent og lukter såpe her inne. Kjøp inn nye, pene håndklær og en pen håndsåpe, samt gjerne en plante eller to. En badematte gjør seg også godt på badet, vi ønsker å skape litt spafølelse her inne, så legg litt innsats i detaljene her.

h
Gang:

Å skape en fin entre er mye viktigere enn man skulle tro. Så i gangen må du tenke førsteinntrykk når du gjør klart til salg. Fjern alt av sko og jakker og «rot». Sett inn en plante om du har plass, lykter, en benk med noen fine dunputer. Heng opp en jakke og sett fram et par pene sko og heng en fin bag eller veske på en knagg. Og se for deg hvordan synet av resten av boligen er når du åpner døren. Sett en stor stueplante strategisk til i stuen hvis den synes fra gangen, legg en løper i gangen. Heng opp et par fine bilder. Sett standarden med en gang døren åpnes opp for hvilken følelse du vil gi av drømmehjemmet ditt!

h

Det kan være litt vanskelig å style selv da man har lett for å legge seg på en personlig stil og er blitt litt blind for å se de beste løsningene for sin egen bolig. Det kan derfor kan være lurt få noen utenifra til å komme på en befaring eller veiledningstime for å legge opp en videre fremdrift sammen med deg. Vi kommer gjerne med tips som kan være nyttig å ta med seg for å starte prosessen.

Velkommen til å ta kontakt med oss.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor